Een paard vertoont nooit zomaar een bepaald gedrag. Vaak is daar een aanleiding voor geweest. Of je paard nu bokt, steigert, niet meer eet, niet in de trailer wilt gaan, geen plezier meer heeft, ziek is of simpelweg “vervelend” is, er is altijd een reden. Want je paard steigert namelijk niet omdat hij het leuk vind. In de meeste gevallen is er iets aan de hand. Wat er dan is? Het is aan ons om uit te zoeken wat die reden is en waarom je paard zich zo gedraagt.

Ik kan jou en je paard hier op verschillende manieren mee helpen. Ik geloof namelijk niet in één vaste oplossing of trainingsmethode. Elk paard is anders en daarom richt ik me niet alleen op de eigenaar of ruiter maar ook op het paard. Wat hebben jullie beide nodig om weer een match te worden?

Adviesconsult

Kom meer te weten over het gedragsprobleem van je paard en ontvang binnen 5 werkdagen een advies op maat. Je kunt hier zelfstandig of met je eigen instructie mee aan de slag.

Dit is tevens ideaal als je twijfelt over een aan- of verkoop van een paard en je eerst meer informatie wilt.

Traject: van Spanning naar Ontspanning

Het is de ultieme droom van velen: heerlijk ontspannen op een paard rijden zonder dat er wat gebeurd. 

Helaas is dat vaak nog geen werkelijkheid. Gaandeweg kom je allerlei problemen tegen. Groot of klein, je krijgt ermee te maken. Zo kan het zijn dat  je paard wegspringt tijdens het rijden, bokt, steigert, spant zijn lichaam teveel aan of vind het allemaal nog erg moeilijk.

Tijdens dit traject ontvang je alle handvatten die je nodig hebt, zodat jullie beide weer kunnen genieten van het rijden. 

Samen aan de slag

Wil je liever les? Ik geef lessen speciaal voor paarden met:
– (gedrags)problemen
– Allerlei angsten
– Stress en spanning
– Maar ook problemen zoals een halster niet kunnen omdoen.

Deze lessen zijn ook geschikt voor eigenaren die problemen juist willen voorkomen en meer willen leren over hun paard.

Training door Sharon

Kun je om welke reden dan ook zelf niet je paard trainen? Misschien ben je te bang geworden om nog in de buurt te komen of heb je simpelweg niet voldoende tijd of energie?

Een van de mogelijkheden is dat ik jouw paard ga trainen. Hier wordt meestal voor gekozen bij paarden met complexe of langdurige problemen. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Paard verkopen

In sommige gevallen is verkoop onvermijdbaar. Bekijk wat ik in dat geval voor jou en je paard kan doen.