Het is de ultieme droom van velen: heerlijk ontspannen op een paard rijden zonder dat er wat gebeurd. 

Helaas is dat vaak nog geen werkelijkheid. Gaandeweg kom je allerlei problemen tegen. Groot of klein, je krijgt ermee te maken. Zo kan het zijn dat  je paard wegspringt tijdens het rijden, bokt, steigert, spant zijn lichaam teveel aan of vind het allemaal nog erg moeilijk.

En daardoor wordt je zelf ook onzekerder en krijg je (onbewust) meer spanning om te gaan rijden. Dan gaat de lol er vanaf en ga je met steeds meer tegenzin iets met je paard doen. 

Misschien heb je al wel iemand erbij gehad om te proberen om het probleem op te lossen voor meer ontspanning en rust. Heb je hulp gezocht door lessen te nemen, een behandeling geboekt of wilde je zelfs het paard verkopen. Maar wat je ook deed tot nu toe hielp het niet merkte je maar eventjes verschil.

In het traject van Spanning naar Ontspanning

Tijdens dit traject ontvang je alle handvatten die je nodig hebt, zodat jullie beide weer kunnen genieten van het rijden. 

Liefde en respect voor elkaar met het oog op het welzijn van het paard staat centraal in dit traject.

Geen enkel paard is precies hetzelfde. Dit traject is dan ook volledig aanpasbaar aan jouw paard en wordt op maat gemaakt. Zo kunnen jullie gericht aan de slag met als resultaat: een ontspannen duo wat samen geniet!

Untitled design (6)

Persoon

Tijdens dit traject ontdek jouw invloed is op jouw paard en hoe je dit als kracht kunt inzetten. Ook gaan we aan de slag met opgebouwde spanningen en angsten, zodat jij straks weer kunt genieten.

Paard

Gaandeweg het traject zul je merken dat je anders naar je paard gaat kijken. Je gaat namelijk aan de slag met onderwerpen over het lichaam en geest maar ook bijvoorbeeld hoe een paard leert.

Partners worden

Je maakt kennis met nieuwe inzichten in de paardenwereld en gaat aan de slag met hedendaagse trainingsmethodes vanaf de grond én onder het zadel.

En er is nog meer

Online community

Ontmoet anderen en deel je ervaringen. Hier is er respect voor elkaar en helpen we bij vragen.

Op locatie

Je hoeft zelf nergens heen. Wij komen naar jou toe.

Bonus:

Gratis toegang tot de online cursus ontspanningsmassage voor je paard ter waarde van € 363,-

Tijdens de lessen pakt Sharon alles op een rustige manier op, kijkt goed naar het paard en past daar de training en het tempo op aan en ze legt alles duidelijk uit waarom je iets juist wel of niet moet doen. Daarnaast geeft ze je goede handvaten om de training tussen de lessen door verder op te pakken.
Inge Rensink
Ontzettend fijne les. Sharon legt fijn uit, legt ook uit wat het doel is van hetgeen dat ze doet. Ze voelt je paard al snel veilloos aan en weet daarop direct goed te reageren.
Janice Westerhof

Start op elk geschikt moment

Wil jij  ook starten met het traject? Dit traject is gericht op het individu. Er kan dus op elk moment gestart worden. 

Er zijn echter een beperkt aantal plekken beschikbaar per jaar. Dat doen we bewust, zodat we de volle focus kunnen garanderen. 

Maak kennis met het team

Untitled design (9)

Hoi, ik ben Sharon Besseling

En ik geloof dat er voor elk paard, groot of klein, een passende oplossing gevonden kan worden voor de problemen die zijn ontstaan.

Of je paard nu bokt, steigert, niet meer eet, in de trailer wilt gaan, geen plezier meer heeft, ziek is of simpelweg “vervelend” is, er is altijd een reden. Want je paard steigert namelijk niet omdat hij het leuk vind. In de meeste gevallen is er iets aan de hand. Wat er dan is? Het is aan ons om uit te zoeken wat die reden is en waarom je paard zich zo gedraagt.

En tijdens deze zoektocht naar antwoorden komt mijn passie voor paarden naar voren. Ik ben ontzettend betrokken wil de best mogelijke oplossing aanbieden voor elke combinatie. Ik geloof namelijk dat je alleen verschil gaat merken als je op meerdere fronten het probleem aanpakt en niet slechts een onderdeel.

Mijn naam is Marcella Arends

En ik ben cognitieve coach met behulp van paarden. Of wel een paardencoach. 

Tijdens de coachsessie kunnen we met jouw wens aan de slag gaan. Zo kun je denken aan het weghalen van spanning, angsten overwinnen, communicatie tussen paard en ruiter verbeteren, het plezier weer terug vinden, wedstrijd begeleiding of samen weer een team te vormen.

Naast paardencoach ben ik ook ruitercoach en begeleid ik ruiters naast en op hun paard.  

Untitled design (8)
Untitled design (10)

Mijn naam is Corine Verink

En ik ben gediplomeerd osteopaat en cranio sacraal therapeute. 

Bij paarden onder het zadel kan het voorkomen dat er ergens een blokkade ontwikkelt. Dit kan in het skelet zijn maar ook zeker in de spieren of energiebanen.

Door naar het hele bewegingsleer van het paard te kijken kan ik deze, groot of klein, opsporen en behandelen. Daarnaast kan ik je handige tips geven om zelf het paardenlichaam zo fit mogelijk te houden. 

Met jouw tips kan Bibi eindelijk zonder halster op stal. Hoofdstel omdoen gebeurd nog zonder frontdeel maar dat gaat ons ook lukken! Haar oor blijft nog een dingetje, maar met geduld komt dat ook wel goed! Sharon is zeker een aanrader!
Irma Dix
De band die ik met mijn paard heb is niet te beschrijven.... Van onzeker en totaal groen paard Nu al zo hard onderweg om straks lekker samen buiten te rijden. Wat doet ze het goed !! vanaf de grond af aan helemaal overnieuw begonnen. Wie weet zit er ook nog wel een dressuur wedstrijd in want talent heeft ze!
Audrey Otter

Tarieven

€ 2250,-

Betaal € 450,- in vijf termijnen

Inclusief reisvergoeding tot 150 km totaal vanaf 7221 DB.

€ 1800,-

Betaal eenmalig € 1800,- en ontvang een flinke korting.

Inclusief reisvergoeding tot 150 km totaal vanaf 7221 DB.

Heb jij nog een vraag over het traject? Stuur gerust een email of vraag een kennismaking aan.
Tijdens een kennismakingsgesprek nemen we de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.