Binnenkort een fotoshoot met paard? Ontdek trucjes en tips voor de voorbereiding.

Yes, binnenkort is het zover!

Dan staat er op je agenda de fotoshoot met je paard gepland. Wat kun jij zelf als eigenaar alvast doen?
Ontdek in deze blog hoe jij het maximale uit je fotoshoot kunt halen door een goede voorbereiding.

  1. Mix of match

Staan er rijdfoto’s op het programma? Voor het mooiste resultaat raden wij je aan om je kleding af te stemmen op je paardenspullen. Eigenlijk wat je ook doet op wedstrijd. Door het gebruik van een dezelfde stijl wordt het een mooi en professioneel geheel. En dat zie je terug op de foto. 

2. Is je paard vies? Was hem de dag van te voren.

Zo heeft je paard voldoende tijd om te drogen. Met shampoo kun je de witte voetjes van het paard weer helemaal wit krijgen. Met een borsteltje kun je voorzichtig de hoeven schoon boenen. Gebruik conditioner voor de staart van je paard. Dit zorgt ervoor dat jij straks makkelijker de staart kunt borstelen. 

3. Poets alle paardenspullen die je gaat gebruiken
Geef alle paarden spullen die je gaat gebruiken tijdens de fotoshoot een flinke poetsbeurt. Vet al het leer in en zorg dat (eventueel) het bit helemaal schoon is. De kleine gaatjes kun je schoonmaken met een tandenstoker. Nare hoekjes? Maak dan gebruik van een zachte tandenborstel.

4. Invlechten of niet?

Wil je dat je paard ingevlochten op de foto staat? 

Om goed te kunnen vlechten doe je tijdens de wasbeurt geen conditioner in de manen van het paard. Hierdoor worden de manen glad en zijn ze lastiger te vlechten. 

Ook kun je na het vlechten een klein beetje haarlak in de manen van het paard spuiten. Zo blijft het langer pluis vrij. Kijk uit met het spuiten rondom het hoofd!

Mocht je eens wat anders willen doen: sinds een tijdje bestaan er ook paardensieraden voor in de manen. 

Tip voor de staart: pak de staart onderaan vast en knip een heel klein stukje af. Maximaal 1 cm! Begin daarna onderaan te borstelen. Zodra je er makkelijk doorheen komt ga je wat meer naar boven. Uiteindelijk kom je bovenaan en heb je een volle staart. 
Heeft je paard er snel stro in zitten? Vlecht hem losjes in tot vlak voor de fotoshoot. 

5. Echte schapenwol + een oude panty = een glimmend paard

Ken jij een boer die schapen heeft? Vraag dan lief of je een klein handje wol mag meenemen of eventueel voor een kleine bijdrage mag kopen.

Doe deze wol in een (oude) panty en haal dit over de vacht van je paard. Een natuurlijke manier om het paard helemaal glimmend te krijgen! De stof die er nog op zat is meegenomen in de panty. Door het vet van de schapenvacht krijgt het een glimmende uitstraling. 

6. Babyolie voor een glimmend hoofd

Wil je een paard wat nóg meer glimt? Doe dan een klein druppeltje babyolie op een doekje en veeg dit uit over het hoofd van het paard.

7. Zorg dat je op tijd begint, zodat je direct kunt starten.

Als fotograaf is het ontzettend vervelend als een paard vies uit de wei komt en je nog moet beginnen met de voorbereiding. Zorg er daarom ook voor dat je op tijd begint zodat je klaar staat op de afgesproken tijdstip. Zo bespaar je de fotograaf een hoop tijd én houd je meer tijd over om foto’s te maken. 

8. Babydoekjes is je grootste vriend. 

Tijdens de fotoshoot kan er van alles gebeuren. Zorg er daarom voor dat je altijd een handdoek of baby doekjes op reik afstand heb liggen. Zo kun je snel en makkelijk kleine viezigheden weer weghalen. 

Maar het belangrijkste: vergeet niet om vooral veel plezier te hebben voor, tijdens en na de fotoshoot! En natuurlijk een grote wortel voor je paard.. want die heeft ontzettend veel geduld moeten hebben deze dag. 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *