5 dingen die je kunt doen met je paard als het regent

Terwijl ik dit typ regent het flink in Nederland. De herfst is begonnen en hoe. Binnen enkele dagen was er al een flinke modderbende waardoor trainen wat lastiger wordt dan anders. Door de gladheid is het niet aan te raden om flink met je paard aan de slag te gaan. Maar wat kun je dan nog wel doen?

 1. Uitgebreide poetsbeurt
  Wees eens eerlijk.. Hoelang geleden is het dat je uitgebreid de tijd nam voor je paard zonder dat je er mee ging trainen aan de hand of onder het zadel? Nu de regen hier een stokje voor steekt heb je meer tijd voor andere dingen. Geef je paard bijvoorbeeld een uitgebreide poetsbeurt. Vooral in de herfstperiode wanneer ze de wintervacht krijgen, kunnen losse haren gaan kriebelen. Je paard zal een lange poetsbeurt vast heerlijk gaan vinden. Even geen training maar samenzijn.
 2. Stretchen, yoga voor paarden
  Om het lichaam van je paard soepel te houden kun je stretchoefeningen gaan inzetten. Om je paard te motiveren voor deze oefeningen kun je gebruik maken van kleine snoepjes. Het paard zal dit lekkers willen volgen waardoor hij automatisch stretcht. Diverse stretchoefeningen leer ik je standaard aan in de lespakketten.
 3. Gun je paard een massage
  Het paardenlichaam bestaat uit ontzettend veel spieren die ook nog eens ontzettend groot zijn. Deze spieren worden veel gebruikt. Niet alleen tijdens de trainingen, maar ook in het dagelijks leven van je paard. Daarom vind je paard het heerlijk om eens in de zoveel tijd gemasseerd te worden. Het is niet alleen lekker, het is ook heel goed om het paardenlichaam te onderhouden. Leer hier hoe je een ontspanningsmassage geeft.
 4. Geef je materialen een flinke poetsbeurt
  Het liefst besteden we onze tijd bij ons paard. Maar ook alle spullen eromheen hebben wat aandacht nodig. Met regen heb je geen excuus meer om je paardenspullen eens uit te zoeken en alles goed te poetsen. Als alles weer netjes ligt en gepoetst is heb je er weer meer plezier van.
 5. Check check check
  Met regen heb je ook meer tijd om eens alles na te lopen en te denken over je paard en welzijn. Klopt alles nog zoals je het hebben wilt?
  Heb je wel eens nagedacht over het voerbeleid bijvoorbeeld? Klopt het voer nog met wat hij nodig heeft? Kan het beter of anders? En hoe is zijn stalmanagement? Staat hij 20 uur op stal stil of wilt hij liever meer buiten staan? Wees kritisch en stel vragen als je ergens tegenaan loopt.


  Heb jij nog een leuk idee wat je met je paard kunt doen? Geef het aan ons door en we zetten je tip in deze blog.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *